onsdag 5 mars 2014

Snabbt microbröd - LCHF

Var inte sugen på yoggi idag, inte heller fröknäkebröd. Kikade runt lite och bestämde mig för att prova göra ett microbröd. Rör ihop, in i micron i 2 minuter och sen klart. Finns ju jättemånga recept som florerar runt, detta är med lite fler ingredienser men går jättesnabbt att göra ändå. Hittade inspirationen till receptet HÄR.

Recept microbröd
1 msk smör
½ msk linfrön
½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 ägg
en nypa salt.

Gör så här:
Smält smöret i en skål i micron. Häll sedan i linfrön, bakpulver, fiberhusk och mandelmjöl och rör om. Häll sist i ägget och en nypa salt. Häll i en djup tallrik eller annan skål och kör på full effekt i micron i 2 minuter.

När jag tog ut det från micron smakade jag en liten bit och tyckte väl att smaken var sådär. Rostade det sedan en stund i brödrosten och då blev det helt plötsligt ett rätt gott bröd. Hade smör, ost och tomat på min macka.

Kolhydratinnehållet för ett sådant här bröd är ca 1,5 g Kolhydrater


Färdigt microbröd, innan det hamnade i brödrosten

Rostat microbröd med smör, gräddost och tomat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar